0343-432437 info@mesa-fbc.nl

Michiel Alewijnse

Associate

Michiel Alewijnse is associate bij MESA family business consultants. Michiel studeerde economie aan de RijksUniversiteit van Groningen waar hij afstudeerde op de financiering van de private onderneming.

Na zijn studie werkte hij drie jaar op de marketing afdeling van Fokker Aircraft. Het ondernemerschap in het familiebedrijf lonkte echter en hij volgde zijn vader op om 15 jaar lang succesvol leiding te geven aan de Alewijnse Groep, een technische ET- en IT dienstverlener met 900 werknemers. Door zijn eigen ervaringen en de vele contacten met andere familiebedrijven raakte hij gefascineerd door het onderwerp familiebedrijf. Hij ging familiebedrijven in transitie-fasen coachen en was mede-oprichter en drie jaar voorzitter van FBNed, de vereniging van familiebedrijven in Nederland. Hij besloot in 2002 zich volledig te richten op het adviseren van familiebedrijven op het gebied van strategie, eigendom en bestuurlijke organisatie. In 2005 was hij medeoprichter van MESA family business consultants.

Naast het bekleden van enkele bestuursfuncties en commissariaten publiceert Michiel Alewijnse regelmatig artikelen over verandering in familiebedrijven en geeft hij lezingen en workshops op universiteiten en businesschools. Hij is lid van de raad van advies van het European Family Business Institute (Erasmus Universiteit) en van de FocusGroup “Corporate Governance for Non listed Companies” van de OECD.

m.alewijnse@mesa-fbc.nl
06 53977090