0343-432437 info@mesa-fbc.nl

Jurgen Geerlings

Partner

Jurgen Geerlings is partner en medeoprichter van MESA en directeur van het IFBK|Instituut voor Familiebedrijfskunde.

Jurgen adviseert en doceert in Nederland, Europa en het Verre Oosten. Zijn expertise ligt op het terrein van verantwoord eigenaarschap, eigendomsplanning, family governance, ondernemingsbestuur en het managen van generatiewisselingen. Jurgen begeleidt families bij het opstellen van een familiestatuut en verzorgt waar gewenst het ontwerp en de coördinatie van de uitvoering van familie specifieke educatie.

Jurgen heeft eerder in zijn loopbaan na afronding van zijn rechtenstudie in Utrecht uitgebreide werkervaring opgedaan bij verschillende banken op het gebied van corporate banking, private banking & trust, vermogensstructurering en private equity. Hij is 15 jaar als Academic Director bij Tias School for Business & Society verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van leergangen waarin het familiebedrijf centraal staat, is meerdere jaren betrokken geweest bij de Leerstoel Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht aan Nyenrode Business Universiteit en werkt samen met meerdere onderwijsinstellingen in binnen en buitenland (waaronder Vlerick Business School in Gent en PPM Manajem in Jakarta).

Jurgen heeft bijdrages geleverd aan beleidsinstanties in binnen- en buitenland, waaronder Ministerie van Economische Zaken, Expertgroep Familiebedrijven Kamer van Koophandel / VNO-NCW, de Round Table of Bankers and SME’s van de Europese Commissie, Family Business Network International en International Family Enterprise Research Academy. Hij publiceert artikelen in verschillende (vak)tijdschriften en heeft jarenlang een vaste column over familiebedrijven in Het Financieel Dagblad verzorgd. Hij is co-auteur van twee boeken over de governance en de kapitalisering van het familiebedrijf. Daarnaast is hij actief lid van diverse (internationale) netwerken voor (adviseurs van) familiebedrijven.