Skip to content Skip to footer

Familiestatuut

Een familiestatuut is het middel voor ondernemende families om met elkaar een gids te formuleren en daarmee een oplossingsrichting voor dilemma’s die zo kenmerkend zijn als je een familiebedrijf bezit. Je bespreekt en legt vervolgens een aantal uitgangspunten en bepalingen vast over gemeenschappelijke waarden, visie en strategie. Maar ook over eigendom en zeggenschap, over opvolging en overdracht en bijvoorbeeld ook hoe met de belangen van derden of conflicten om te gaan.

 

De adviseurs van Mesa hebben veel ervaring in het begeleiden van families die de ambitie hebben te anticiperen en niet te reageren op dergelijke dilemma’s die bij elke familie zich vroeger of later voordoen. Wij begeleiden de familie het gesprek met elkaar te voeren en kunnen ook de regievoering van het statuut ter hand nemen. Een regelmatige herziening van het statuut is raadzaam. Immers interesse en belangen ontwikkelen zich in de tijd en juist dan is de borging in een regelmatig overlegproces zeer bevorderend voor een parallelle ontwikkeling van familie en bedrijf.

  • Templates op basis van ervaring
  • Individuele interviews om persoonlijke inbreng familieleden te waarborgen
  • Uitwerken op maat
  • Uitvoering zodanig dat iedereen zich betrokken voelt

OVER MESA

Als u over actuele knelpunten of over de lange termijn ontwikkeling van uw familie- onderneming van gedachten wilt wisselen met een deskundige buitenstaander, dan bent U bij MESA-FBC (family business consultants sinds 2005) aan het goede adres. De adviseurs van MESA-FBC zijn generalisten die gespecialiseerd zijn in het familiebedrijf.

Mesa en haar partners zijn lid van het NGFB

CONTACTGEGEVENS

PingOnline © 2023. All Rights Reserved.   |   Privacy statement – DisclaimerAlgemene voorwaarden