Skip to content Skip to footer

Jurgen Geerlings

Jurgen helpt graag bij het formuleren van een familie visie op thema’s zoals ‘Verantwoord Eigenaarschap’, ‘Goed Bestuur’ en ‘Identiteit’ en bij de toepassing van de uitkomsten in de eigen omgeving van familie en bedrijf. Hij begeleidt families bij het opstellen van een familiestatuut, is regelmatig betrokken bij het aanpassen van de bestuurlijke structuur, het uitstippelen van een eigendomsstrategie en het ontwikkelen/uitvoeren van een ingroei en educatie programma voor de ‘NextGen’ als opvolgende eigenaren. Hij heeft zich gespecialiseerd in de begeleiding van veranderprocessen waarbij familie- en bedrijfsaspecten op elkaar inwerken, bijvoorbeeld een bedrijfsopvolging, het aantrekken van extern kapitaal of het instellen van een Raad van Commissarissen of Raad van Advies. In dergelijke situaties ondersteunt hij families om zich daar goed op voor te bereiden en daar de juiste regelingen voor te op te stellen. Als er spanningen zijn tussen familieleden is hij er op uit om vanuit zijn onpartijdige positie er aan bij te dragen dat men het gemeenschappelijke weer weet te vinden en gemotiveerd raakt om daar naar te handelen.

Jurgen adviseert, doceert en publiceert in Nederland, Europa en het Verre Oosten. Als directeur van het IFBK|Insituut voor Familiebedrijfskunde, ontwikkelt hij educatie programma’s over familiebedrijven. Hij is Academic Director bij TIAS School for Business and Society, gastdocent bij het Tilburg Institute for Family Business en hij verzorgt regelmatig colleges en lezingen voor allerlei instellingen in binnen en buitenland. Als bestuurder van enkele familiestichtingen (STAK en ANBI) voelt hij zich er ook voor verantwoordelijk dat de familiale achterban aangesloten is bij de visie en strategie van het bedrijf en het goede doel.

Actieve talen: Nederlands, Engels, Duits, Italiaans

Telefoon: +31 6 5354 8971

Email: j.geerlings@mesa-fbc.nl

Contact Form

  Contactformulier

  OVER MESA

  Als u over actuele knelpunten of over de lange termijn ontwikkeling van uw familie- onderneming van gedachten wilt wisselen met een deskundige buitenstaander, dan bent U bij MESA-FBC (family business consultants sinds 2005) aan het goede adres. De adviseurs van MESA-FBC zijn generalisten die gespecialiseerd zijn in het familiebedrijf.

  Mesa en haar partners zijn lid van het NGFB

  CONTACTGEGEVENS

  PingOnline © 2024. All Rights Reserved.   |   Privacy statement – DisclaimerAlgemene voorwaarden