Skip to content Skip to footer

Bodine Baan van Klaveren

In mij vind je een consultant met een helicopterview, die ook weet hoe je kunt landen. Je vindt in mij een optimistische, eerlijke en betrokken consultant. Ik ben bedrijfskundige, coach en bestuursadviseur. Gespecialiseerd in familiebedrijven en haar governance.

Zelf ben ik opgegroeid in een familiebedrijf, waardoor mijn liefde en affiniteit voor familiebedrijven groot is. En ik ervaar nog steeds hoe het is om in een familiebedrijf te werken. Met al mijn kennis en ervaring combineer ik mijn twee grootste passies: Consultant zijn voor familiebedrijven bij Mesa en daarnaast actief zijn binnen ons familiebedrijf Koppert Cress.

Door op en mee te groeien in een familiebedrijf heb ik een gevoel voor systemen en processen ontwikkeld waarin de verbinding van de familie met het bedrijf de rode draad is. Na mijn studie bedrijfskunde ben ik gestart bij Koppert Cress. Koppert Cress produceert al jaren de mooiste cressen en andere verassende smaakmakers voor chefs over de hele wereld. Bij Koppert Cress heb ik het voorrecht gehad om mezelf zowel binnen als buiten het bedrijf als professional te ontwikkelen.

Met mijn collega’s van Mesa family business consultants ondersteun ik families en eigenaren van familiebedrijven bij het doorleven van hun waarden en het creëren van een eenduidige toekomstvisie en heldere strategie. Het krachtenveld tussen familie, bedrijf en eigendom is mij bekend en daarbinnen help ik ondernemende families graag met grote en kleine vragen die bij hen aan de orde zijn. Wat mij daarbij aanspreekt is, dat in veel familiebedrijven dezelfde vraagstukken voor komen, maar elke familie en elk bedrijf weer anders en daarmee bijzonder is.

Waar ik mij als adviseur en als betrokkene bij ons eigen familiebedrijf nadrukkelijk op richt,  is leiderschap. Dat is altijd en overal in het familiesysteem en in de organisatie van het bedrijf relevant. Dit kan persoonlijk leiderschap zijn met vragen over je positie in de familie en bedrijf. Een andere vorm van leiderschap word gevraagd in de organisatie en bij het eigendomsbeleid. Dit vraag om een persoonlijke aanpak. Vooral dat maakt voor mij als consultant het werk uniek en inspirerend.

Droom je over de volgende stap voor jouw organisatie? Weet je niet hoe en waar je kunt beginnen? Of is er iets dat je tegenhoudt? Stuur mij gerust een bericht, dan kijken we samen wat ik voor jou en de organisatie kan betekenen.

Telefoon: +31 6 12385327

Email: bodine@mesa-fbc.nl

 

Contact Form

  Contactformulier

  Leave a comment

  OVER MESA

  Als u over actuele knelpunten of over de lange termijn ontwikkeling van uw familie- onderneming van gedachten wilt wisselen met een deskundige buitenstaander, dan bent U bij MESA-FBC (family business consultants sinds 2005) aan het goede adres. De adviseurs van MESA-FBC zijn generalisten die gespecialiseerd zijn in het familiebedrijf.

  Mesa en haar partners zijn lid van het NGFB

  CONTACTGEGEVENS

  PingOnline © 2024. All Rights Reserved.   |   Privacy statement – DisclaimerAlgemene voorwaarden